‘NIET-WINTERSPORTER’ IN DE DOLOMIETEN

‘Ik kan toch niet skiën, wat moet ik daar dan?’ 

Er zijn veel mensen die niet op wintersport gaan omdat ze niet kunnen of willen skiën. Een andere reden kan bijvoorbeeld zijn omdat iemand zwanger is of een lichamelijke of geestelijke beperking heeft.

In Molveno zult u beleven dat er in de winter meer te doen is dan alleen het vermaak op en rondom de pistes. Omdat het dorpje 3 km. buiten het ‘ski-gebeuren’ van Andalo ligt is juist hier overdag de pracht van een winters berglandschap te bewonderen. U kunt een mooie wandeling maken om het meer of in de omgeving. Het dorpje zelf is authentiek en in de wintermaanden sprookjesachtig te noemen.

Er zijn ook nog andere activiteiten te doen. In Andalo, Madonna di Campiglio en op de Passo Tonale is er zelfs de mogelijkheid voor een tochtje met echte husky’s. In de buurt liggen een aantal kastelen die zeker een bezoekje waard zijn. Het provinciestadje Trento met haar mooie, oude historische binnenstad is een uurtje rijden.

Van nu af aan kunt u gezellig mee met uw ‘wel-skiënde’ vrienden of familie en hebt u ‘s avonds minstens zoveel te vertellen als de rest.

Hieronder nog een paar andere ideeën met de bijbehorende links:

Karten op ijs

Arreslee

Sneeuwschoenwandelen

Terug naar winter Algemeen