Wielrennen in de Brenta Dolomieten

Wielrennen in de Dolomieten gaat gepaard met adembenemende beklimmingen en schitterende afdalingen. U kunt in Molveno op uw fiets stappen en kiezen uit een van de vele prachtige routes. Zelf hebben wij er tien voor u uitgezet, inclusief hoogteprofielen. Deze routes zijn schitterend voor zowel individuele wielrenners als wielergroepen.

Een mooie korte ronde is die door Andalo, Fai en Molveno. Deze route is ideaal als opwarmer of voor wanneer u het een dagje rustig aan wilt doen.
Iets langer is de route van Molveno rondom het gebergte van Paganella. Echte ‘megarondes’ kunt u rijden naar onder andere het mondaine skidorp Madonna di Campiglio, het Gardameer of naar de Monte Bondone. 

Natuurlijk delen we in ons hotel graag onze routes en tips over leuke stopplaatsen persoonlijk met u. Wilt u graag nu al een idee krijgen van de mogelijkheden? Voor reisplatform Dolce Via hebben wij een schitterende fietsroute met culinaire stops beschreven. Het betreft de 17e etappe van de Giro d’Italia. 

Wielrennen met uw groep

Wilt u het wielrennen in de Dolomieten samen met uw vriendengroep of wielerclub op een speciale manier beleven? Ons hotel is geschikt voor grotere groepen en we kunnen inspelen op uw wensen. Zo kunnen we een Pasta buffet of BBQ organiseren en zelfs een picknick op locatie. Ook kunnen we onze bus met chauffeur inzetten als volg auto. Alles is in overleg mogelijk.

 

wielrennen dolomieten

Giro d’Italia:

Ook de Giro Italia heeft Molveno en haar prachtige omgeving ontdekt. In 2015 kwam Kruiswijk als eerste over de finish in Andalo en vertrok hij de ochtend erop vanuit Molveno in het roze!

Twee jaar later reed Dumoulin iedereen weg bij de tijdrit in Trento. We weten allemaal hoe dat jaar verlopen is voor het Nederlandse wielrennen !

Wielerhotel in de Dolomieten

Actieve vakantie Dolomieten

In Hotel Lory in Molveno ontvangen wij al jaren individuele wielrenners en wielergroepen. Inmiddels weten we dan ook goed wat de wensen en voorwaarden zijn voor een geslaagde fietsvakantie. Onmisbaar voor een dag fietsen is een stevig ontbijt, net zoals een pastabuffet en 3-gangendiner na thuiskomst.

 

Boek direct uw fietsreis of neem contact met ons op indien u nog vragen heeft.