MOTORRIJDEN IN DE DOLOMIETEN


Bochten, bochten en nog eens bochten…
Velen die u al voor zijn geweest op een motorvakantie in de dolomieten zullen beamen dat dit een van de mooiste decors zijn om met een motor door heen te touren. Ontelbare haarspeldbochten gecombineerd met de grillige, rode rotsen van de dolomieten betekenen het ultieme genot voor elke motorrijder.

 

Van alle gemakken voorzien

Hotel Lory is de ideale uitgangbasis voor motorrijders, vooral door de centrale ligging. Het hotel beschikt onder andere over: 

• Grote afsluitbare garage
• Gereedschap en sleuteltafel aanwezig
• Drooghok voor natte kleding
• Hoge drukreiniger en wasmiddelen om uw motor te wassen
• Een compressor voor de banden 
• Motorroutes aanwezig

Optioneel: Motor-pakket € 5,00 p.p.p.d.
Bij thuiskomst ‘biertje – balletje’, een biertje/wijntje of fris met een bittergarnituurtje.

 

Motorroutes

In het hotel zijn gratis motorroutes te verkrijgen, enkele staan ook hieronder beschreven. Wij sturen u graag deze motorroutes via mail toe, zodat u deze al kan invoeren op uw GPS, dit scheelt veel tijd ter plekke. Uiteraard kunt u de afstanden kleiner of groter maken naar wens. Aangezien de Dolomieten bekend staan om het rijden van rondes, komt u niet twee keer op dezelfde dag door dezelfde vallei of over dezelfde pas. 

Wij heben deze routes ook beschikbaar gesteld op de website van MyRouteApp, hier kunt u makkelijk routes maken, bewerken en delen met elkaar. De link naar onze pagina en routes is als volgt:

ROUTES HOTEL LORY

Zo rijdt u naar het zuiden voor een prachtige tour naar het Gardameer in combinatie met de beruchte ‘Monte Bondone’. Voor de Stelvio en de Gavia rijdt u naar het Noorden met bijvoorbeeld een bezoek aan de bloemenstad ‘Merano‘. Aan de andere kant van Trento liggen de glooiende valleien van ‘Val Sugana’ en ‘Val di Cembra’. Ten noorden daarvan vindt u de bekende ‘Sella-ronde’ en bv. de passo Fedaia.

 

Hoe kom ik in Molveno?

Er zijn 4 verschillende manieren om hier te komen.

  • De hele reis op de motor, meestal met een tussenovernachting in Duitsland of Oostenrijk. Er zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden, uiteraard afhankelijk van de route die u wilt rijden en hoe lang u de eerste dag rijden wilt.

 

Wij hebben via onze gasten over de volgende overnachtingsadressen goede verhalen gehoord:

Ulm: Hotel und Rasthaus Seligweiler – www.seligweiler.de  –  (het is hier ook mogelijk om uw aanhanger te stallen voor €4,- per dag. Wanneer u er te gast bent is dit gratis.)

 Schwarzwald: Enz Residenz – www.enzresidenz.de

 Memmingen: Hotel Hiemer – https://www.hotel-hiemer.de/

 Tirol: Vivaldi – www.vivaldi.at

 Tirol: Hotel Post – posthotel-nassereith.at

 

Wat betreft het garagegebruik:

Reserveringen voor de garage nemen in principe wij niet aan. De motoren kunnen altijd in de garage, motoren krijgen altijd voorrang op auto’s. Er is plaats voor maximaal 14 auto’s (of meer motoren). Tot nu toe heeft elke automobilist nog begrip gehad voor het feit dat een motor in de garage moet staan en derhalve de auto op de openbare parkeerplaats 100 meter verderop.

U kunt niet én de motoren, én de auto, én de aanhanger in de garage stallen. Dit zou niet eerlijk zijn tegenover de andere gasten die dan hun auto betaald moeten parkeren. Zoals de automobilisten begrip tonen voor de voorkeursbehandeling voor motoren, zo vragen wij uw begrip om uw auto en aanhanger verderop te stallen. De parkeerplaats van de kabelbaan heeft veel ruimte, de kosten hiervoor zijn € 10,- per dag.

 

  • De motor laten brengen naar de vluchthaven van aankomst.  U kunt bijvoorbeeld op Verona, Innsbruck (Transavia), Bologna of Bergamo (Ryan Air) vliegen en de vervoerder zorgt er dan voor dat uw motor daar klaar staat. Dit scheelt enorm veel tijd. De rit van het vliegveld naar hier is natuurlijk een mooi begin van uw vakantie.

Het bedrijf dat uw motor vervoert heet Bike-shuttle of ‘Beta Expresse‘. Zij hebben een fantastische formule en we hebben al veel tevreden gasten gehad die gebruik hebben gemaakt van deze manier van transport.

 

* Met de auto-slaaptrein van Dusseldorf naar Innsbruck. U kunt met de motor naar Dusseldorf rijden en vanuit daar met de nachttrein naar Innsbruck rijden. Vanuit Innsbruck kunt u of via de snelweg naar ons rijden, maar er zijn ook mooie routes binnendoor zodat u al meteen van de bergen kunt genieten. Meer informatie vindt u hier

 

BEKENDE PASSEN IN DE DOLOMIETEN:

PASSO STELVIO

PASSO GAVIA

PASSO MENDOLA

PASSO TONALE

PASSO GARDENA

PASSO SELLA

PASSO PORDOI

PASSO CAREZZA

PASSO SAN PELLEGRINO

PASSO ROLLE

PASSO FEDAIA (MARMOLADA)

PASSO VALLES

MONTE BONDONE

 

KLIK OP DEZE LINK VOOR DE GEOPENDE PASSEN: ALPENTOURER


Terug naar Zomer Algemeen