Sneeuwwandelen in de Dolomieten

Molveno, aan de voet van de Brenta Dolomieten, is de ideale plek om te gaan sneeuwwandelen. Rond dit dorp vindt u namelijk een groot netwerk aan wandelpaden in de bossen en door sneeuwvelden. Tijdens een sneeuwwandeling in deze omgeving heeft u altijd uitzicht op de bergtoppen. U bent er overigens ver weg van de skiënde drukte, maar vlakbij de faciliteiten die zorgen voor rust, ontspanning en plezier.

Afhankelijk van hoeveel sneeuw is gevallen, kunt u bepaalde paden betreden op uw eigen wandelschoenen. Het is echter comfortabeler en aan te raden om te wandelen op speciale sneeuwschoenen. Dit zijn schoenen die u vasthaakt aan uw eigen wandelschoenen voor meer grip en comfort tijdens het wandelen over sneeuw en ijs.

Sneeuwschoenen & mooiste routes

Wandelen is een laagdrempelige vorm van vermaak in de sneeuw. De mogelijkheden zijn eindeloos en sneeuwwandelen in de Brenta Dolomieten is voor eenieder toegankelijk.

De vele paden rondom Molveno zijn zeer geschikt voor sneeuwschoenwandelingen in de winter.
De paden op het Pradel-plateau zijn bijvoorbeeld aan te raden voor wandelingen met het gezin: ze zijn namelijk niet erg steil en ook zijn er voldoende rustplekken.

Tijdens het sneeuwwandelen op het plateau kunt u genieten van het schitterende uitzicht op de met sneeuw bedekte Brenta Dolomieten.

Excursies

De bergketen van Paganella is eveneens geschikt voor sneeuwschoenwandelingen. De kabelbaan in Andalo brengt u gemakkelijk naar de bergtoppen op 1.800 m boven zeeniveau. Vanaf hier kunt u kiezen uit vele paden, voornamelijk vlak en meestal bedekt door verse sneeuw. De drukte op de skipistes kunt u eenvoudig vermijden, zodat u in alle rust kunt genieten van de natuur. Vanaf deze paden heeft u overigens niet alleen uitzicht op de Brenta Dolomieten, maar ook op het meer van Molveno.

U kunt in deze regio zelfstandig op pad, maar u kunt ook een excursie boeken met een ervaren alpengids. Op deze manier leert u onderweg veel over de omgeving en wandeltechnieken.

Op de website van Molveno vindt u verschillende routes en informatie over de duur, lengte en hoogtemeters. Natuurlijk adviseren we u in Hotel Lory in Molveno ook graag over de mooiste routes, rekening houdend met uw wensen en de moeilijkheidsgraad.

italie wintersport hotel
Accommodatie in de sneeuw

Maakt u plannen voor een winterse vakantie in Noord-Italië? U bent welkom in Hotel Lory, direct gelegen aan het meer van Molveno. Stap hier ’s morgens de deur uit om te gaan sneeuwwandelen in de Dolomieten. Bij terugkomst kunt u genieten van onze sauna, bar, restaurant en andere faciliteiten.