Winkelen in de Dolomieten

Winkelen - Italië - Shoppen - Dolomieten - Bolzano - Trento - Hotel
Winkelen - Italië - Shoppen - Dolomieten - Bolzano - Trento - Hotel

Winkelen - Italië - Shoppen - Dolomieten - Bolzano - Trento - Hotel

Een van de leukste aspecten van vakantie is dat je tijd hebt om te winkelen. Ongehaast met alle tijd van de wereld lekker winkelen in een ander land / stad met haar eigen specifieke karakter.  De twee dichtsbijzijnde grotere steden hebben hun eigen karakter en geschiedenis.

De prachtige oude italiaanse stad Trento is een bezoek zeker waard. Deze stad is met 120.000 inwoners de grootste stad in Trentino, heeft een mooi imposant en oud centrum en is ‘italiaanser’ dan Bolzano. Het heeft een mooi oud centrum met imposante gebouwen, kerken en monumenten. De stad wordt door hoge bergen omgeven. Een ervan is de hoogvlakte ‘Paganella’, waar Molveno zich ook bevindt.

De zeer oude zuid-tiroolse vestingsstad Bolzano/Bozen ligt op een uur rijden hier vandaan.

De stad Bolzano doet Oostenrijks aan en is van oudsher een strategisch punt aangezien het aan de rivier de Talvera/Talfer ligt en in het grote open dal richting Oostenrijk. Het centrum is autovrij en er zijn tal van parkeerplaatsen rondom het centrum aanwezig.

Ook dit oude stadje staat vol met burchten, poorten, galerijen, kerken en kasteeltjes. Zelfs het oude station is nog in goede staat gebleven.


Hotel Lory – (0039) 0461586906

contactformulier  – info@hotellory.com