De mooiste motorroutes in de Dolomieten

Motorrijden in de Dolomieten is voor vele bikers een ultieme bucketlist ervaring. In de Dolomieten kunt u tal van passen bedwingen, zoals de bekende Passo dello Stelvio, Gavia, Pordoi, Sella, Falzarego, Monte Bondone en vele andere. De schilderachtige omgeving is meer dan indrukwekkend met haar grillige bergen, scherpe rotsen, groene valleien en heldere meren. Aangezien de mooiste motorroutes in de Dolomieten rondes zijn, komt u nooit twee keer door dezelfde vallei of over dezelfde pas.

Haarspeldbochten

Het plaatsje Molveno is een fantastische uitvalsbasis voor uw motorreis in de Dolomieten. Vanaf hier rijdt u naar het zuiden voor een prachtige dagtour naar het Gardameer in combinatie met de beruchte ‘Monte Bondone’. Voor de beroemde bergpassen de Stelvio en de Gavia rijdt u juist naar het noorden. Hier kunt u onder andere genieten van een groot aantal haarspeldbochten. Een dagtour over deze passen kunt u fantastisch combineren met een bezoek aan de bloemenstad Merano. 

Aan de andere kant van Trento liggen de glooiende valleien van Val Sugana en Val di Cembra, beide zeer de moeite waard om te ontdekken. Ten noorden daarvan vindt u de bekende Sella-ronde en de bergpas Passo Fedaia. Kortom, aan schitterende motorroutes is in de Dolomieten geen gebrek!

Als motorliefhebbers en kenners van de omgeving, hebben wij met veel plezier verschillende motorroutes voor u uitgestippeld. 

De routes vertrekken (en eindigen) allemaal vanuit ons hotel.

Hoteleigenaar Maurice is zelf fervent motorrijder en kent de omgeving op zijn duimpje.

Als u het Motor & More Arrangement boekt, dan zal hij een dag(deel) inplannen om met u rond te toeren.

Klik op de onderstaande knop voor de mooiste motorroutes in de Dolomieten. U komt terecht op onze pagina in de MyRouteApp, waar u de routes eenvoudig kunt bekijken en opslaan.

Bent u op zoek naar een geschikt motorhotel voor uw motorvakantie in de Dolomieten? We verwelkomen u graag in Hotel Lory in Molveno.

Bekijk ons motorhotel of lees hier hoe u hier het beste kunt komen met uw motor. Er zijn verschillende interessante opties! 

U kunt de reis naar Molveno in Italië geheel met uw motor afleggen. Ook kunt u de afstand geheel of deels met een auto en aanhanger reizen. Een rit met de nachttrein of een vlucht (met speciale shuttle voor uw motor) is ook een optie

motorroutes dolomieten