Motorreis naar de Dolomieten

Voor veel motorrijders vormen de Dolomieten één van de mooiste gebieden voor een motorreis. Bochten, bochten en nog meer bochten. U raakt er gewoon nooit uitgereden. Op deze pagina informeren we u graag over hoe u uw motorreis naar de Dolomieten kunt organiseren.
Als startpunt en uitvalsbasis voor uw motorreis kunt u kiezen voor Molveno. Dit plaatsje, gelegen op één uur van het Gardameer en twaalf uur rijden vanaf Utrecht, ligt heel centraal in de Dolomieten. Vanaf hier kunt u motorrijden over tal van schitterende rondes en passen. 

Hoe kom ik in Molveno?

Afhankelijk van uw wensen en de beschikbare tijd, kunt u kiezen uit verschillende opties.

De hele reis per motor afleggen vanuit Nederland of België

Het ligt dan voor de hand om een tussenovernachting te boeken in Zuid-Duitsland of Oostenrijk. Er zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden, uiteraard afhankelijk van de route die u wilt volgen en hoe lang u de eerste dag wilt rijden. De gasten van Hotel Lory, die voor deze optie hebben gekozen, vertellen over onder andere de volgende overnachtingsadressen positieve verhalen:

Hotel Seligweiler

Hotel und Rasthaur Seligweiler in Ulm, gelegen tussen Stuttgart en Munchen in Duitsland. Dit hotel ligt niet ver van de snelweg en biedt alle nodige faciliteiten.

Enz Residenz

Enz Residenz in Enzklösterle, in het Scharzwald. Dit hotel, met Nederlandse eigenaar, ligt prachtig in de heuvels van het Zwarte Woud in Duitsland.

Apart Vivaldi

Apart Vivaldi in Schrofen, nabij Ischgl, in Oostenrijk. Een echt motorhotel. Hier kunt u zowel in een hotelkamer als appartement verblijven. De eigenaar is Nederlands.

Hotel Post

Hotel Post in Nassereith in Oostenrijk. Dit hotel ligt net voorbij de Fernpass. In het hotel hebben ze tevens een eigen spa en wellnesscenter.

Maak de reis met auto en aanhanger

In dit geval kunt u de gehele reis tot aan Molveno afleggen met de auto en aanhanger. Bij aankomst kunt u in ons hotel uw motor stallen. De auto en aanhanger kunt u even verderop veilig parkeren vlakbij de kabelbaan van Molveno. Kosten hiervoor zijn vanaf €10,- per dag.

Een andere optie is om uw auto en aanhanger in Zuid-Duitsland of Oostenrijk te stallen en van daaruit verder te rijden op de motor. Zo kunt u alvast genieten van een prachtige, eerste dag in de bergen. Bij bovengenoemd hotel in Ulm, kunt u uw aanhanger stallen vanaf €4,- per dag.

Motorreis Dolomieten

Laat de motor brengen naar het hotel of naar de luchthaven van aankomst

Dit is een geschikte optie indien u weinig tijd heeft of liever niet de grote afstand tussen Nederland en Noord-Italië per motor of auto met aanhanger aflegt.

U kunt de motor bij ons laten brengen en zelf met openbaar of eigen vervoer (bv auto) hier komen.

U kunt ook een vlucht boeken op Verona, Innsbruck (Transavia), Bologna of Bergamo (Ryanair). Onderstaande speciale motor vervoerder zorgt ervoor dat uw motor bij aankomst op de luchthaven voor u klaarstaat.

Deze service kunt u boeken bij Beta Expresse en Bike Shuttle. Zij hebben een fantastische formule, waarvan al veel van onze gasten in Hotel Lory gebruik hebben gemaakt. Bekijk de Nederlandstalige) websites van beide organisaties voor meer informatie.

De rit vanaf het vliegveld van uw keuze naar Molveno is natuurlijk een mooi begin van uw motorreis door de Dolomieten.

Motorreis Dolomieten
Motorreis Dolomieten
Reis met de auto/slaaptrein van Düsseldorf naar Innsbruck
LET OP! Tot nader berichtgeving NIET boekbaar

U kunt op uw motor naar Düsseldorf rijden (twee uur vanaf Utrecht) en vanaf daar met de nachttrein naar Innsbruck in Oostenrijk reizen. U stapt ’s morgens uit de trein en kunt vanaf hier via de snelweg naar Molveno rijden. Ook kunt u kiezen voor een mooie route binnendoor, zodat al gelijk kunt genieten van uw motorreis in de Dolomieten.

Tip: Afhankelijk van de route die u kiest, zult u mogelijk al op weg naar Molveno over verschillende bergpassen rijden. Bekijk voor u vertrekt of de bergpas geopend is. Dit is mogelijk op pagina van Alpenpaesse.

Hotel Lory

Uw ideale uitvalsbasis

Molveno is een fantastisch en centraal gelegen uitvalsbasis voor uw motorreis in de Dolomieten. Vanaf Molveno kunt u namelijk u tientallen schitterende rondes rijden, door de bergen, langs valleien en meren en over tig haarspeldbochten. Bij thuiskomst in Hotel Lory kunt u uw motor wassen, poetsen en stallen, gebruik maken van gereedschap en compressor en uw natte kleding drogen. Daarna kunt u op ons terras of in de bar genieten van een heerlijk drankje met versnapering. Bekijk onze overige faciliteiten of boek direct uw verblijf.

Wilt u ook wel eens een dagje op verkenning zonder motor? Er is in en rondom Molveno veel te doen! Denk hierbij aan fietsen, wandelen, parapenten, Via Ferrata en zwemmen.

Omdat we sinds 2010 in Molveno wonen, kennen we de regio inmiddels op ons duimpje. We gaan er graag met de motor op uit. Als echte motorliefhebbers hebben wij daarom zelf vijftien motorroutes in de Dolomieten voor u samengesteld. Lees er via de link hieronder meer over en download alvast onze routes in de MyRouteApp.