Motorreis naar de Dolomieten

Voor veel motorrijders vormen de Dolomieten één van de mooiste gebieden voor een motorvakantie. Bochten, bochten en nog meer bochten. U raakt er gewoon nooit uitgekeken. Op deze pagina informeren we u graag over hoe u uw motorreis naar de Dolomieten kunt organiseren.


Als uitvalsbasis voor uw motorvakantie heeft Molveno de perfecte ligging. Dit plaatsje, gelegen op één uur van het Gardameer en twaalf uur rijden vanaf Utrecht, ligt heel centraal in de Dolomieten. Vanaf hier hebt u de keus over tal van schitterende rondes met daarin uiteraard de bekende passen. 

Hoe kom ik in Molveno?

Afhankelijk van uw wensen en de beschikbare tijd, kunt u kiezen uit verschillende opties.

De hele reis per motor afleggen vanuit Nederland of België

Het ligt dan voor de hand om een tussenovernachting te boeken in Zuid-Duitsland of Oostenrijk. Er zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden, uiteraard afhankelijk van de route die u wilt volgen en hoe lang u de eerste dag wilt rijden. De gasten van Hotel Lory, die voor deze optie hebben gekozen, vertellen over onder andere de volgende overnachtingsadressen positieve verhalen:

Gasthof Lindenwirt

Gasthof Lindenwirt in Denkendorf is een simpel maar prima overnachtingshotel. Het is perfect gelegen tussen Neurenberg en München. 

Dit hotel ligt vlak aan de snelweg.

Hotel Seligweiler

Hotel Seligweiler ligt bij Ulm, op weg naar de Fernpas.

De volgende dag nog een uurtje warmdraaien op de autobaan en dan gaat de speeltuin open. Allereerst met de Fernpas en daarna kunt u kiezen uit de Reschenpas, het Tsjimmelsjoch of de Brennerpas om in Noord-Italië te komen. 

Apart Vivaldi

Apart Vivaldi in het centrum van See, nabij Ischgl, in Tirol, Oostenrijk. 

Een echt motorhotel dicht bij het drie-landenpunt. Hier kunt u zowel in een hotelkamer als appartement verblijven. 

De eigenaar is Nederlands.

Hotel Post

Hotel Post in Nassereith in Oostenrijk. Dit hotel ligt net vóórbij de Fernpas. 

In het hotel hebben ze tevens een eigen spa en wellnesscenter. 

Hier is ook voldoende parkeerplaats voor uw aanhanger.

Maak de reis met auto en aanhanger

U kunt de gehele reis tot aan Molveno afleggen met de auto en aanhanger. Bij aankomst kunt u in onze garage uw motor stallen. Voor de auto en de aanhanger hebben we een prive terrein, op 500 meter van het hotel. 

Motorreis Dolomieten

Laat de motor brengen naar het hotel of naar de luchthaven van aankomst

Dit is een geschikte optie indien u weinig tijd heeft of liever niet de gehele afstand tussen Nederland en Molveno per motor of auto met aanhanger af wilt leggen.

U kunt de motor bij ons laten brengen en zelf met openbaar of eigen vervoer (bv auto) hier komen.

U kunt ook een vlucht boeken op Verona, Innsbruck (Transavia), Bologna of Bergamo (Ryanair). Onderstaande speciale motor vervoerder zorgt ervoor dat uw motor bij aankomst op de luchthaven voor u klaarstaat.

Deze service kunt u boeken bij Beta Expresse. Zij hebben een fantastische formule, waarvan al veel van onze gasten in Hotel Lory gebruik hebben gemaakt.

motorreis Dolomieten
Motorreis Dolomieten
Reis met de auto/slaaptrein van Düsseldorf naar Innsbruck

U kunt op uw motor naar Düsseldorf rijden (twee uur vanaf Utrecht) en vanaf daar met de auto/motor-trein naar Innsbruck in Oostenrijk reizen. U stapt ’s morgens uit de trein en u kunt kiezen voor een mooie route binnendoor, zodat al gelijk kunt genieten van uw motorvakantie in de Dolomieten.

Tip: Afhankelijk van de route die u kiest, zult u mogelijk al op weg naar Molveno over verschillende bergpassen rijden. Bekijk voor u vertrekt of de bergpas geopend is. Dit is mogelijk op pagina van Alpenpaesse.

Hotel Lory

Uw ideale uitvalsbasis

Molveno is een fantastisch en centraal gelegen uitvalsbasis voor uw motorreis in de Dolomieten. Vanaf Molveno kunt u namelijk u tientallen schitterende rondes rijden, door de bergen, langs valleien en meren en over tig haarspeldbochten. Bij thuiskomst in Hotel Lory kunt u uw motor wassen, poetsen en stallen, gebruik maken van gereedschap en compressor en uw natte kleding drogen. Daarna kunt u op ons terras of in de bar genieten van een heerlijk drankje met versnapering. Bekijk onze overige faciliteiten of boek direct uw verblijf.

Wilt u ook wel eens een dagje op verkenning zonder motor? Er is in en rondom Molveno veel te doen! Denk hierbij aan fietsen, wandelen, parapenten, Via Ferrata en zwemmen.

Omdat we sinds 2010 in Molveno wonen, kennen we de regio inmiddels op ons duimpje. We gaan er graag met de motor op uit. Als echte motorliefhebbers hebben wij daarom zelf vele motorroutes in de Dolomieten voor u samengesteld. Lees er via de link hieronder meer over en download alvast onze routes in de MyRouteApp.