Wandelen in de Brenta Dolomieten

Een aantal van de mooiste wandelroutes in de Dolomieten vindt u in de omgeving van de Brenta Dolomieten en het Meer van Molveno. Sinds 2009 staat dit gebied op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In 2017 ontving het gebied een award voor de beste wandelbestemming. Dat is uiteraard niet voor niets: In het schitterende gebied vindt u namelijk oneindig veel mogelijkheden om te wandelen.

Voor alle niveaus

Of u nu een beginnende of geoefende wandelaar bent, alleen reist of met kinderen, het gebied heeft voor ieder wat wils. Van een ontspannende wandeling in het dal of een inspannende dagtocht langs de Via Alta (Hoge weg): er zijn tal van opties voor alle niveaus. Na afloop kunt u een frisse duik nemen in het prachtige Meer van Molveno.

Mooiste wandelroutes

Molveno ligt nabij het Adamello Brenta Natuurpark. Dit park omvat het westelijker gelegen massief van de Adamello en de Brenta Dolomieten, waar u enkele van de mooiste wandelroutes uit de Dolomieten kunt vinden.

Het park heeft, heel handig, een eigen app die u kunt downloaden. In de app staan kaarten van het gebied, die u ook offline kunt raadplegen. Ook staat er informatie in over faciliteiten, services, activiteiten, transport en nog veel meer. 

Zelf hebben wij tien prachtige wandelroutes uitgestippeld, die we graag met onze gasten delen. Vraag ze alvast aan via ons contactformulier!

Genieten na een dag wandelen

Na terugkomst van uw wandeltocht, verwennen we u in Hotel Lory graag met een heerlijke kop koffie of een verfrissend drankje met een warme snack. Op ons terras of in onze bar kunt u bijkomen en nagenieten van uw dag. Indien gewenst helpen we graag met het uitstippelen van uw wandelroute voor de volgende dag.

´s Avonds om 19.30 uur zien we u graag in onze eetzaal, waar u kunt aanschuiven voor een 3-gangendiner. Heeft u nog behoefte aan wat meer ontspanning en warmte, dan kunt u de sauna voor uzelf afhuren.

Mooiste wandelroutes Dolomieten

Wandelblog Dolomieten

Nog vóór wij Hotel Lory startten, schreven we voor de website Bergwijzer.nl een blog over een van de mooiste wandelroutes in de Dolomieten. Onze uitvalsbasis was Molveno, wat destijds voor ons nog onbekend terrein was. We waren zodanig gecharmeerd van de schoonheid en mogelijkheden van het gebied, dat we besloten ons er te vestigen.

In dit blog lees je meer over de indrukwekkende wandeling die we maakten. Ondanks dat we hier nu al jaren gevestigd zijn, blijft dit voor ons een van de mooiste wandelroutes in de Dolomieten!