Zwemmen in het meer van Molveno

Lago di Molveno behoort niet alleen tot de mooiste meren van Noord Italië, het is ook nog eens het schoonste meer van allemaal. Het water in dit kristalheldere meer komt rechtstreeks van de Presena gletsjer en is heerlijk verfrissend. Het meer van Molveno draagt dan ook terecht de bijnaam ‘parel van de Dolomieten’.

In en op het water van het meer van Molveno kunt u zich met het hele gezin vermaken. Rol uw handdoek uit op de zonnige ligweide en geniet samen van een ontspannen dag aan het water. Neem samen een duik in het meer. In het frisse water kunt u namelijk heerlijk zwemmen, net als in de verschillende zwembaden.

Speel ook een potje volleybal op het veld of ga het met hele gezin midgetgolfen. Voor de kleinere kids zijn er op de ligweide veel leuke speeltoestellen. Ook is er een heus piratenschip waar ze op kunnen klimmen en klauteren.

Genieten op het water

Als u graag het water op wilt, huur dan ter plaatse een kano of bootje en peddel over het schitterende meer. U kunt de prachtige omgeving ook beleven vanaf een SUP. Tijdens deze ontspannende activiteit staat u op een brede surfplank en peddelt u zichzelf voort over het meer.

In het schone water zit veel vis en op het water zult u daarom veel Italiaanse vissers tegenkomen. Zij voorzien de lokale restaurants van verschillende soorten verse vis, die smakelijk wordt bereid.

mooiste meren noord italië 1

Het Nederlandse televisieprogramma ‘3 op reis’ maakte onlangs een reportage over het meer van Molveno. Bekijk de aflevering over één van de mooiste meren van Noord-Italië voor meer informatie.

In de omgeving

Wilt u het meer van bovenaf zien, stap dan in de ‘La Panoramica’. Deze kabelbaan ligt op slechts 100 meter van Hotel Lory en brengt u tot een hoogte van 1.350 meter. Eenmaal boven staat u op het Pradel plateau, waarvandaan u een fantastisch uitzicht heeft over Molveno en het meer. Het is tevens een startpunt voor vele wandelroutes, maar er is ook een natuur- en klimpark voor kinderen, genaamd Sciury’s World. Dit is gegarandeerd een volle dag pret!

Tijdens een 2,5 uur durende wandeling rondom het meer kunt u goed zien waarom het meer van Molveno een van de mooiste meren van Noord-Italië is. Sowieso leent de omgeving zich goed voor mooie wandelingen.