Meer van Molveno in Italië

Het meer van Molveno ligt in het noord-oosten van Italië in de provincie Trentino, aan de voet van de Brenta Dolomieten.

Dit schitterende berggebied staat bekend als de ‘bleke bergen’. Kenmerkend zijn de puntige rotsen, steile wanden en diepe dalen. Vanwege de ongelooflijke schoonheid en de bijzondere ontstaansgeschiedenis, die miljoenen jaren teruggaat, staat het gebied sinds 2009 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

De parel van de Dolomieten

Het dorpje Molveno wordt liefkozend de ‘Parel van de Dolomieten’ genoemd. En dat is niet voor niets natuurlijk. Het kleine dorp, met zo’n 1.200 inwoners, heeft namelijk een schitterende ligging met een fantastisch uitzicht op het Meer van Molveno en de puntige bergen. De smalle steegjes en steile straatjes kenmerken dit typisch Italiaanse dorpje, dat op 850 meter hoogte ligt.

Vanuit Nederland is het zo’n twaalf uur rijden naar Molveno, dat één uur ten noorden van het welbekende Gardameer ligt.

Activiteiten in Molveno

Het meer van Molveno is de perfecte bestemming voor iedereen die van de natuur houdt en graag buiten is. Ook voor diegene die zich graag in een rustige omgeving bevindt die nog niet is platgelopen door toeristen. De omgeving rondom het meer is authentiek en gezellig. Ook is er meer dan genoeg te beleven!

Of u nu wilt wandelen, fietsen, motorrijden of zwemmen: er is voor iedereen iets te doen! Ook wanneer u graag het avontuur opzoekt, is het Meer van Molveno heel geschikt. Downhillen, paragliden, Via Ferrata en SUP’en op het meer, het is allemaal mogelijk!

meer van molveno italie
meer van molveno italië

Cultureel aanbod

Naast de overweldigende natuur is er ook meer dan voldoende cultureel aanbod in de omgeving. De provinciehoofdstad Trento, met de 15e eeuwse domkerk, de Neptunusfontein en het Palazzo Pretorio, is zeker een bezoek waard. Trek ook langs de kleinere dorpjes en bekijk het kasteel van Stenico. Hier zijn in de zomer geregeld muzikale optredens.

Uitstapjes naar Bolzano en Merano, twee grotere provinciesteden, en het Gardameer zijn met de auto of motor ook uitstekend te doen vanuit Molveno.

Het Meer van Molveno is een heerlijke plek om te genieten van natuur, rust en activiteiten. Tevens is het een perfecte uitvalsbasis om de mooie regio te verkennen.

Ons hotel

Bent u op zoek naar een gezellige en kleinschalige accommodatie dichtbij het meer? Graag heten we u welkom in Hotel Lory! Bij ons kunt u eersterangs genieten van het fenomenale uitzicht over de bergen en het meer van Molveno, maar ook van onze faciliteiten als ons terras, restaurant, bar en sauna. Reserveer hier uw overnachtingen.

Meer van Molveno