Langlaufen in de Dolomieten

De Dolomieten vormen een onvergetelijk landschap dat perfect is voor langlaufen.

Het unieke gebergte staat sinds 2009 op de werelderfgoedlijst van Unesco. Wanneer u gaat langlaufen in de Dolomieten zult u direct begrijpen waarom dat is. De uitzichten zijn namelijk erg bijzonder. De grillige rotsen van de bergen contrasteren met de brede dalen en weerspiegelen in heldere meertjes. Bij zonsondergang kleuren de bergen in vele soorten rood, wat de omgeving nóg sprookjesachtiger maakt.

Langlaufen in de Dolomieten is genieten van het winterse ‘Dolce Vita’ van Italië. Uitstekende sneeuw, volop zonneschijn, prachtige loipes en de Italiaanse keuken zijn dé ingrediënten voor een geslaagde langlaufvakantie.

Loipes in de Dolomieten

In de omgeving van Molveno en Andalo kunt u prachtig langlaufen. Op de piste Giro Lago is een loipe van 3 km aangelegd rondom een klein meertje. De eveneens mooie route Prioro is 5 km lang en gaat door dennenbossen. Vanaf beide loipes heeft u een prachtig uitzicht op de omgeving.

Het gebied wordt ’s avonds verlicht. Zo kunt u ook na zonsondergang uw passie beoefenen. Verder zijn de pistes en loipes 100% sneeuwzeker. Hoewel er meestal voldoende vers sneeuw ligt, zijn er ook moderne sneeuwmachines.

Indien u dit wenst, kunt u ter plaatse materiaal huren. Ook kunt u les nemen op het speciale lesterrein. Verder kunt u gebruik maken van handige faciliteiten zoals het parkeerterrein, kleedkamers, douches en een bar. Meer info

De omgeving

In de omgeving van Molveno en Andalo is overigens nog veel meer te doen. U kunt er andere wintersporten als skiën of snowboarden beoefenen, maar u kunt er ook prachtig wandelen of een winters uitstapje doen. 

Accommodatie

De loipes van Andalo liggen op 5 min. van Hotel Lory in Molveno. In dit gezellige hotel met 23 kamers verblijft u direct aan het prachtige meer van Molveno. Het uitzicht, de gezelligheid en handige voorzieningen maken van Hotel Lory een perfecte uitvalsbasis voor langlaufen in de Dolomieten.

italie wintersport hotel