Fietsvakantie in de Dolomieten

De Brenta Dolomieten en Molveno zijn een schitterend decor voor uw fietsvakantie in Italie. Of u nu komt om te gaan wielrennen, mountainbiken of downhillen: er zijn ontelbare mooie routes die u kunt verkennen.

In Hotel Lory in de Dolomieten weten we waar de ideale fietsvakantie in Italie aan moet voldoen! Wij kennen de omgeving en trekken er zelf ook graag op uit met de fiets. Of dat nou op een wielrenfiets of mountainbike is. Met plezier adviseren we onze gasten over de verschillende routes, stopplaatsen en meer.

Natuurlijk weten we ook dat de juiste faciliteiten en voedende maaltijden een voorwaarde zijn voor een geslaagde fietsvakantie. Vandaar dat wij speciale arrangementen en menu’s voor fietsers aanbieden. Bekijk hieronder onze faciliteiten en meer informatie voor uw fietsvakantie in de Dolomieten.

Faciliteiten Hotel Lory

Als gast van Hotel Lory kunt u uw fiets schoonmaken en veilig stallen in de overdekte en afsluitbare fietsenstalling. Tevens is er een compressor en gereedschap beschikbaar en helpen we graag uw fietskleding te wassen en drogen.

Indien u niet met uw eigen fiets reist, kunt u nabij Hotel Lory ook een (elektrische) fiets huren.  

fietsvakantie dolomieten italië

Wielrennen

Vanuit Molveno kunt u verschillende prachtige wielerrondes rijden. De kleine ronde tussen Andalo, Fai en Molveno is een mooie opwarmer. Een voorbeeld van een mooie, middellange route is die rondom het Paganella gebergte. Wanneer u de smaak helemaal te pakken heeft, kunt u ook verschillende ‘megarondes’ rijden.

In Hotel Lory ontvangen wij graag individuele wielrenners en wielergroepen. Speciaal voor hen hebben wij 10 verschillende fietsroutes, inclusief hoogteprofielen, uitgezet.

fietsvakantie dolomieten italie

 

 

 

Wilt u met uw vriendengroep komen of met de vereniging? We kunnen een arrangement op maat maken waarbij u kunt denken aan een pasta buffet, volgauto, lunchplekken en zelfs gidsen op aanvraag.

Bent u benieuwd? Klik dan op de onderstaande knop voor alle details.

De omgeving van Molveno, Andalo en de Brenta Dolomieten staan bekend om de vele mountainbike routes. Er zijn circuits van allerlei niveaus en afstanden. Vanuit Hotel Lory kunt u bijvoorbeeld de ‘Alto-piano della Paganella’ route volgen. Deze route is net zo mooi als dat het klinkt!

Om uw e-bike op te laden staan er bij alle berghutten en liftstations oplaadpalen. 

Klik op de knop hieronder voor verschillende mtb-routes en meer informatie en tips voor uw fietsvakantie in het Dolomieten gebergte in Italie. 

Downhillen

Nabij Hotel Lory kunt u zich in het Dolomiti Paganella Bike Park uitleven indien u komt om te downhillen en freeriden. Binnen dit park zijn twee fietsgebieden die hiervoor uitermate geschikt zijn. 

Naast schitterende routes met prachtige afdalingen, zijn ook de randzaken goed geregeld. Zo zijn er onder andere duidelijke routekaarten en is er een ophaal- en shuttleservice.

 

Aan de kids is ook gedacht. Er is namelijk een heus downhill parcours voor kinderen. Volwassen liefhebbers van downhillen kunnen in de omgeving van Fai della Paganella nog verschillende uitgezette downhill routes van verschillende niveaus proberen. U kunt ze zelf bedwingen of met een gids op pad gaan.