Downhillen in de Dolomieten

Komt u naar de Dolomieten om te gaan downhillen? Dit kan uitstekend vanuit Molveno! Downhillen is een hele gave activiteit voor echte waaghalzen. U daalt van grote hoogte af, waarbij u obstakels als rotsen, geulen en bomen trotseert. Om met een downhill tocht te starten hoeft u overigens niet omhoog te fietsen. Met behulp van een fietslift stijgt u namelijk tot het beginpunt van de downhill route.

Dolomiti Paganella Bike Park

De omgeving van Molveno staat bekend om de prachtige downhill routes en technische afdalingen. Bezoek zeker het Dolomiti Paganella Bike. Dit park bestaat uit de drie gebieden Molveno, Andalo en Fai della Paganella, die met verschillende fietsroutes met elkaar verbonden zijn.

In Molveno kunt u genieten van de mooiste routes met panoramische uitzichten. De nieuwste fietszone ligt in Andalo, waar u allerlei obstakels zoals hobbels en parabolische bochten dient te trotseren. De meest technische routes en afdalingen vindt u in Fai della Paganella.

fietsvakantie dolomieten italie
fietsvakantie dolomieten italië

Dolomiti Paganella Bike is dé specialist op het gebied van mountainbiken en downhillen in de Dolomieten. Naast de speciale fietsgebieden voor downhill en freeride, kunt u er gebruik maken van fietsliften, kabelbanen, mtb routes, routekaarten en een ophaal- en shuttleservice.

U kunt uw eigen mountainbike meenemen, maar u kunt ter plaatse ook een speciale downhill fiets huren. Dit is een zwaardere fiets die speciaal geschikt is voor het afdalen. Protectiemateriaal voor uw ellebogen en knieën, evenals een helm, kunt u hier ook huren.

Indien u nog geen of weinig ervaring heeft met downhill, dan is het aan te raden het parcours met een ervaren gids af te leggen. Zo krijgt u onderweg handige tips over de juiste techniek én leuke informatie over de omgeving.

Ontspannen afsluiten in Hotel Lory

Bij terugkomst van een dag downhillen in de Dolomieten, ontvangen we u graag in Hotel Lory in Molveno. Bij ons kunt u gebruik maken van een overdekte en afsluitbare fietsenstalling, waar u tevens uw fiets kunt schoonmaken. Indien gewenst kunt u door ons uw fietskleding laten wassen en drogen, zodat u de volgende ochtend opnieuw op avontuur kunt. Een dag vol spanning sluit u relaxt af op ons terras of in onze bar. Bekijk ons hotel en boek hier direct uw overnachtingen.