Zomervakantie in de Dolomieten

De Dolomieten zijn een prachtig decor voor een onvergetelijke zomervakantie voor jong en oud. Het gebied bestaat uit ruige bergen, groene valleien en vele meren. Zo’n 250 miljoen jaar geleden waren de Dolomieten nog een oerzee. De bergen zijn eigenlijk versteende algen- en koraalriffen. Dat is nu moeilijk meer voor te stellen, maar dit geeft het gebied iets magisch!

Inspannen om te ontspannen

Activiteiten

De prachtige natuur en frisse lucht nodigen uit om op avontuur te gaan. Met ruim 300 dagen zon per jaar is dat ook echt genieten. Voor gezinnen met kids is er volop aanbod. Er zijn vele zwemmeertjes en bergweides. Ook zijn er gave activiteiten, waaronder rodelen, rotsklimmen en paardrijden.

Volwassen sportliefhebbers kunnen hier ook hun hart ophalen. Zwemmen, wandelen, fietsen, wielrennen, mountainbiken, motorrijden en downhillen behoort namelijk allemaal tot de mogelijkheden. Ook Via Ferrata (klettersteigen) en paragliden zijn opties! We adviseren u graag over de leukste activiteiten en routes voor uw zomervakantie in de Dolomieten.

De Dolomieten

De Dolomieten maken deel uit van de Alpen, maar hebben vanwege de bijzondere geschiedenis een eigen identiteit. Ze worden ook wel de Bleke Bergen genoemd. Het gebergte strekt zich uit over de twee noordelijkste provincies van Italië: Zuid-Tirol en Trentino.

Door deze ligging is dit gebied ook qua cultuur zeer interessant. In de regio worden maar liefst drie talen gesproken: Duits, Italiaans en Ladinisch. Tot 1918 liep de grens tussen Italië en Oostenrijk nog dwars door de Dolomieten, wat verklaart waarom ze er Duits en Italiaans spreken. Het Ladinisch is een 1000 jaar oude ‘oertaal’ uit Zuid-Tirol die nog steeds wordt gesproken.

Hotel Lory in Molveno

In Hotel Lory spreken we ook nog Nederlands en Engels, wel zo makkelijk! Ons hotel ligt direct aan het spectaculaire Meer van Molveno. Dit is dé plek voor een fantastische zomervakantie in de Dolomieten!

Vanaf ons terras en restaurant heeft u een panoramisch uitzicht over het meer en de bergen. In 2,5 uur wandelt u om het schitterende meer heen. En wanneer u bij terugkomst het hotel weer binnenstapt, staat u gelijk in de sfeervolle bar. Hier kunt u een heerlijke cappuccino, een lekker biertje of verfrissende Aperol Spritz bestellen. In ons restaurant serveren we dagelijks een uitgebreid ontbijtbuffet en gevarieerd drie-gangenmenu.

We beschikken over 23 comfortabele kamers, een lift, sauna en een apart af te sluiten fietsenstalling. Indien u met uw auto of motor komt, kunt u die parkeren in onze ondergrondse parkeergarage. Voor de motorrijders en fietsers hebben we het nodige gereedschap, schoonmaakmateriaal en een compressor ter beschikking.