Via Ferrata in de Dolomieten

Houdt u van avontuur? Dan is klettersteigen of Via Ferrata in de Dolomieten iets voor u. Via Ferrata betekent in het Italiaans letterlijk ijzeren weg. Tijdens deze activiteit beklimt u de rotswanden door een route van staalkabels te volgen. Hierbij komt u op plekken die tijdens een gewone bergwandeling onbereikbaar zijn. Dit maakt het een fantastische manier om te genieten van de bergen! 

Spannende activiteit

Via Ferrata kent zijn oorsprong in de Italiaanse Dolomieten. Tijdens de Eerste Wereldoorlog vochten Oostenrijkse en Italiaanse soldaten hier met elkaar. Deze gevechten vonden veelal plaats in de bergen, wat uiteraard gevaar mee zich meebracht. Om de soldaten en hun materieel op een zo veilig mogelijke manier te verplaatsen, werden daarom staalkabels aan de bergwanden bevestigd.

Tegenwoordig worden de Via Ferrata routes in de Dolomieten gebruikt door actieve vakantiegangers.

Oneindige mogelijkheden en routes

Het grootste Via Ferrata gebied van de Brenta Dolomieten ligt in het Parco Naturale Adamello Brenta. Hier kunt u tal van routes volgen. Het Brentamassief biedt namelijk mogelijkheden voor wandelingen op allerlei niveaus. Er zijn eenvoudige routes voor beginners, maar ook zeer uitdagende routes voor geoefende klimmers.

Dankzij een speciale Via Ferrata set bent u tijdens het klimmen voortdurend vastgeklikt aan de staalkabels. U legt het parcours af van haak tot haak. Daarbij gaat u over ijzeren trappen, ladders en kabelbruggen. Ter bescherming tegen vallend gruis dient u een helm te dragen. Behalve goede schoenen en comfortabele kleding heeft u verder niets nodig. Gaat u voor het eerst, dan is het raadzaam om samen met een ervaren alpiene berggids te gaan.

We adviseren u in Hotel Lory graag over de mogelijkheden voor het beleven van een Via Ferrata in de Dolomieten. Wij kennen de omgeving erg goed en helpen graag met het organiseren van uw dagtrip. Neem bij vragen contact met ons op!