Skiën & tourskiën in de Dolomieten

In de Dolomieten kunt u fantastisch skiën en tourskiën. Een van de mooiste gebieden is het skigebied van Andalo-Paganella.

Met in totaal 58 km aan skipistes heeft dit gebied voor elk niveau en elke leeftijd wat te bieden. Het feit dat het gebied compact en overzichtelijk is, maakt het een ideale bestemming voor gezinnen met kinderen.

De pistes van Andalo-Paganella zijn goed geprepareerd en er zijn veel berghutjes waar u voor een schappelijke prijs goed kunt eten en drinken. Vanwege de gunstige ligging op een groot rotsplateau is het er vaak zonnig. Ook valt er doorgaans voldoende sneeuw, al kan een gebrek hieraan opgevangen worden door de vele sneeuwkanonnen. De prijzen voor een skipas liggen onder het Europese gemiddelde. Al met al is skiën in de Dolomieten erg aantrekkelijk!

Pistes van Andalo - Paganella

Het hoogste punt in dit skigebied is 2.125 meter en het totale hoogteverval is 1.125 meter. U ziet dit terug in het overwegend grote aantal rode pistes. Door het bescheiden formaat en het aantal rode pistes is dit skigebied zeer geschikt voor de gemiddelde wintersporter of gezinnen met wat oudere kinderen.

Tourskiërs kunnen in de Brenta Dolomieten kiezen uit tal van routes. Tourskiën (sci-alpinismo in het Italiaans) betekent dat u omhoog wandelt om vanaf daar een mooie (off-piste) afdaling te maken. Molveno is hiervoor een perfect uitgangspunt. Er zijn vijftien routes uitgezet. Dit betreft tours in Molveno en de directe omgeving, zoals Passo Campo Carlo Magno en Pinzolo. Bekijk de verschillende routes op de site van Dolomiti Paganella of vraag in onze receptie om meer persoonlijke informatie en tips.

Vervoer naar de pistes

Het skigebied van Andalo-Paganella ligt op slechts 5 minuten rijden van Hotel Lory. U komt er met ons eigen shuttle-busje, een service die we speciaal voor onze hotelgasten gratis aanbieden. Een andere optie is om met de skibus te gaan, die op 30 meter van het hotel vertrekt.

Skiliften in Andalo - Paganella

In het gebied vindt u maar liefst 14 liften. Het betreft 11 stoeltjesliften en 3 gondelliften. Wachttijden bij de liften zijn er niet of nauwelijks.

Prijzen skipas & skiles

Skiën in de Dolomieten is nog goed betaalbaar. De prijzen voor skipassen, skihuur en skilessen in Andalo – Paganella zijn nog aantrekkelijk en betaallbaar. Kinderen tot 8 jaar mogen zelfs gratis de pistes op.
apres ski

Aprés ski & uitgaan

Ondanks dat Hotel Lory in Molveno niet direct bij het skigebied ligt, vindt u hier toch verschillende uitgaansgelegenheden. Een aantal leuke bars zijn Bar Cristallo, Cinastic en Meeting Bar. Natuurlijk bent u ook welkom in de gezellige bar van Hotel Lory!  Apres ski in Andalo is er sinds de winter van 2020 met de opening van Bar ‘Laghet’, precies daar waar we u ophalen met ons shuttlebusje.

Andere skigebieden

Indien u graag veel kilometers wilt maken en een dag wilt skiën in een ander gebied, dan kunt u deelnemen aan een georganiseerde dagtocht. Reis met ons mee naar het skigebied Madonna di Campiglio.

Onder begeleiding van een gids gaat u een dagje toeren door de ‘Jet-set’ van Italië om na afloop terug te keren naar het hotel. Het is belangrijk dat u enige ski-ervaring heeft en in het bezit bent van een geldige skipas voor het gebied van Madonna di Campiglio (dagpas).

Wij kunnen dit aanbieden voor € 25,- per persoon met minimaal 6 gasten. Meer info?

Neem contact met ons op.

Accommodatie

Verblijf op enkele kilometers van Andalo-Paganella in het gezellige dorp Molveno. We verwelkomen u graag in Hotel Lory, gelegen direct aan het prachtige meer van Molveno. Geniet na een dag skiën vanaf ons terras en de bar van het prachtige uitzicht op de Dolomieten. Het hotel beschikt over alle faciliteiten die u van een skihotel mag verwachten.
italie wintersport hotel