routebeschrijving Hotel Lory in de Dolomieten

In tegenstelling tot vele andere skigebieden of plekjes hoog in de bergen ligt Molveno relatief dicht bij de autobaan. Vanaf de afslag Mezzolombardo is het nog maar 25 kilometer naar Molveno, dit maakt de reistijd aanzienlijk korter. 

 

Routebeschrijving per Auto

Voor de juiste winterbanden is dit een handige site:  WINTERBANDEN

 

Utrecht – Molveno = 1074 km.Er zijn 2 manieren om richting de Dolomieten te rijden:
 

1. De autosnelweg over München; (snelste)

Bij München houdt u richting Salzburg aan.

Neem op de E52 / E45 bij knooppunt ‘Inntal’ de afslag richting Innsbruck / Kufstein [E45/E60]

2. Of u neemt de Fernpass-route en gaat bij Kempten de grens naar Oostenrijk over; (de kortste en de  mooiste, maar meer kans op files)

Na de Fernpass volgt u de borden Nassereith en daarna Innsbruck

 

Vanaf Innsbruck: routebeschrijving Hotel Lory in de Dolomieten

Beide routes gaan naar Oostenrijk (denk aan Tolvignet voor de autobaan!) en daar moet u richting Innsbruck rijden. Bij Innsbruck houdt u de Brennerpas [tolweg +/- 8€] richting Bolzano (Bozen) aan [A13, E45]

Na de grensovergang neemt u automatisch de italiaanse Autobaan (Tol)

Deze volgt u nog ongeveer 115 km. tot de afslag ‘San Michele all’Adige’/Mezzocorona Ss43, deze afslag moet u nemen.

[einde italiaanse tolweg]

Hier staat met een bruin bord aangegeven ‘ Val di Sole en Paganella’ U volgt deze borden tot u aan de rechterkant een grote supermarkt ziet (Orvea). Dan komt u op een rotonde waar u het beste rechtdoor kunt gaan.

(ook uw Navigatiesysteem zal dit aangeven)

De borden zullen u overigens naar links verwijzen, aangezien er onlangs een rondweg is aangelegd om Mezzolombardo. Deze rondweg is wel 15 km. om

U kunt dus beter door het dorp ‘Mezzolombardo’ rijden en alsmaar rechtdoor tot u er weer uit rijdt. Na Mezzolombardo zal de TomTom weer aangeven om linksaf richting Fai della Paganella te rijden (wat ook kan), maar wij preferen om hier rechtdoor te rijden. Dan in te voegen op de grote weg (oppassen, korte invoegstrook), deze volgen tot dat u het tunneltje ziet en deze nemen! (richting Cles). Na het kleine tunneltje, moet u voorsorteren naar links om af te slaan naar Molveno .

Nu gaat u de bergen in en er volgen een aantal haarspeldbochten, waarvan enkele hele scherpe. U blijft gewoon de weg volgen door o.a. Spormagiore en Cavedago. Ook in Andalo blijft u gewoon de grote weg volgen die door het centrumpje gaat en haar weg vervolgt richting Molveno.

Op deze weg staat er na ongeveer 1 km. een geel bord waarop ook Hotel Lory staat. Hierop staat dat men na 200 meter rechtsaf kan slaan, dit is echter een smalle bergweg. Beter dus om de gewone weg te volgen.

U komt Molveno binnen rijden op de Via Nazionale. Als u het meer ziet maakt de weg een bocht naar links en dan naar rechts het dorp in. U rijdt voorbij het roze hotel Londra (aan de linkerkant) en aan de rechterkant ziet u een groot wit bord met hotels. Helemaal onderaan staat hotel Lory, u slaat hier rechts af. Dit is een redelijk scherp U- bocht, na ongeveer 150 meter ziet u aan de linkerkant hotel Lory.

U bent gearriveerd !

Tip voor motor-rijders: met de “Motor-trein” van Dusseldorf naar München of Bozen/Bolzano

Hotel Lory – (0039) 0461586906

contactformulier  – info@hotellory.com