Actieve vakantie in de Dolomieten

Molveno staat bekend als ‘De parel van de Dolomieten' en is een fantastische omgeving voor een actieve vakantie.

Het dorpje ligt op 850 meter hoogte in een schitterende omgeving, die uitnodigt om eropuit te gaan. Naast het prachtige Meer van Molveno, beschikt het dorp ook over een buitenzwembad, tennisbanen en een midgetgolfbaan. In het gezellige centrum vindt u tevens leuke winkeltjes en restaurants.

Aan zomerse activiteiten is geen gebrek! U kunt hier fantastisch zwemmen, wandelen, fietsen en motorrijden, of het avontuur opzoeken door te gaan paragliden of een Via Ferrata te doen.

We heten u van harte welkom in Hotel Lory: de ideale uitvalsbasis voor uw actieve vakantie in de Dolomieten! Op deze pagina kunt u meer lezen over de verschillende activiteiten die u vanuit ons hotel kunt ondernemen.

Actieve vakantie Dolomieten

Eindeloos wandelen

Vanuit Hotel Lory kunt u de omgeving gemakkelijk te voet ontdekken. In zo’n 2,5 uur kunt u helemaal rondom het Meer van Molveno wandelen. Onderweg kunt u een frisse duik nemen in het schone water. Verder zijn er tal van mooie wandelroutes in de nabije omgeving van het dorp en in het Adamello Brenta natuurpark. Zelf hebben wij tien mooie wandelroutes uitgezet, die we op deze pagina graag met u delen.

Actieve vakantie Dolomieten

De Brenta Dolomieten en het Meer van Molveno staan sinds 2009 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. En in 2017 ontving het gebied een award voor de beste wandelbestemming. Dat is uiteraard niet voor niets! 

Klik op de onderstaande knop voor de mooiste routes en meer tips over wandelen:

Wielrennen, mountainbiken & downhillen.

Stapt u liever op de fiets, dan bent u hier ook goed. In de Dolomieten kunt u fantastisch wielrennenmountainbiken en downhillen. Wat u ook kiest, onderweg kunt u genieten van adembenemende beklimmingen en schitterende afdalingen. Graag adviseren we u over de verschillende mooie routes en stopplaatsen. Indien u uw eigen fiets meebrengt, kunt u die na een avontuurlijke tocht natuurlijk schoonmaken en veilig stallen in ons afgesloten fietshok. Mocht u graag ter plaatse een (elektrische) fiets willen huren, dan kan dat ook.

Actieve vakantie Dolomieten

Bij Hotel Lory zijn we ingericht op het ontvangen van fietsers en fietsgroepen. De dag begint hier met een stevig en gezond ontbijtbuffet, waarna u vol energie de deur uit kunt. Bij thuiskomst is er de mogelijkheid om aan te schuiven voor het pastabuffet en ´s avonds staat een 3-gangendiner klaar.

Het is mogelijk uw fietskleding te laten wassen en drogen, zodat u de volgende dag weer op avontuur kunt.

Wilt u meer informatie? Lees dan meer over de mogelijkheden en onze arrangementen voor wielrennenmountainbiken en downhillen in de Dolomieten.

Motorrijden

Motorrijden in de Dolomieten betekent ontelbare haarspeldbochten langs de grillige, rode rotsen van de bergen. Dit is ultiem genieten! Motorrijders die u al voor zijn geweest, zullen beamen dat deze omgeving één van de mooiste decors is om doorheen te touren. Door onze centrale ligging en handige faciliteiten, zoals overdekte parkeergarage, is Hotel Lory de ideale uitvalsbasis voor uw actieve motor vakantie in de Dolomieten.

Avontuurlijke activiteiten

Zoekt u graag het avontuur op, dan is Via Ferrata misschien ook iets voor u. Tijdens een Via Ferrata beklimt u de rotswanden van het Brenta massief langs met staalkabels uitgezette routes. Dit is een fantastische activiteit voor jong en oud!

Paragliden of parapenten is dé manier om de omgeving van bovenaf te bekijken. Met een professionele gids maakt u een spectaculaire tandem-vlucht van 30 minuten. Achteraf kunt u nagenieten van de foto’s en video’s die u meekrijgt. Dit is natuurlijk een mooie herinnering aan uw actieve vakantie in de Dolomieten.  

Ontspannen na een actieve dag

Na een actieve dag in de buitenlucht is het in Hotel Lory heerlijk vertoeven. Vanaf het terras en vanuit het restaurant kunt u genieten van het fenomenale uitzicht over het meer, tijdens een heerlijk drie-gangenmenu of het borreluur. Indien u behoefte heeft aan meer ontspanning, kunt u gebruik maken van onze sauna met relaxruimte. Wilt u meer weten over ons hotel en faciliteiten?